fredag 19 september 2014

Kläder

Idag avslutar jag min fjärde jobbvecka och jag måste säga att jag har haft lite svårt att komma in i work mode igen... Känner mig fortfarande ganska mossig i skallen och inte särskilt effektiv. Men där det märks som mest utåt är nog på mina kläder. I den hörna där jag har mitt skrivbord är kollegerna så piffiga att jag på min höjd kan mäta mig med dem när jag är iordninggjord för att gå på bröllop. Märkeshandväskor och Acnestövlar en masse trängs med Hunter-gummistövlar under skrivborden och håren är alltid perfekt friserade. En enda av deras outfits kostar nog ungefär lika mycket som min årsbudget för kläder. Själv kommer jag till jobbet med fläckar på kläderna som jag upptäcker först på plats och det är sällan jag orkar byta gympaskorna mot högklackat. Jag känner mig konstant som andra klassens luffare, men inte på något coolt eller casual sätt, bara sunkigt.

För lite känner jag det som att jag tappat bort min egen stil på vägen. Jag känner mig utklädd och inte alls bekväm i mina gamla kläder och i högklackat känner jag mig som en stapplande cirkusartist. Jag handlar lite sporadiskt här och där men ingenting passar ihop och min egen stil vet jag inte riktigt vad den är längre.

Idag blev det helsvart, då känns det iallafall inte helt fel. Och en grå, ärvd men ganska snygg jacka. Och ta mig tusan men nu ska jag byta till högklackade stövletter på jobbet. Närmare tio år gamla, men ändå... 

Inga kommentarer: