lördag 20 september 2014

Helg

Lördagkväll som känns som söndag och visst är det då skönt att det trots allt bara är lördag! Men jag känner mig lite trött efter att vi var hos min faster Mysan på middag igår kväll och idag hade vi ett litet bonuskalas för Malin, Erik, Nora och två veckor gamla Ines. Nora hade blivit så ledsen över att de missade Elias kalas i söndags så vi ordnade ett extrakalas för dem och även denna helg kunde vi njuta ute på gården. Även Oskar som var ensam med Folke slöt upp, och förstås Olivias ständige vapendragare, grannen Rufus. 

Vår gård är en fantastisk oas av lugn mitt i stan (men bara på helgerna för på vardagarna kryllar där av högljudda dagisbarn som hörs ända upp till oss på våning fem) och vi har alltid mysigt när vi väl pallrar oss ut dit. Mysigt också att få se lilla Ines, två veckor gammal, och heeeeelt ofattbart att Elias var sådär liten för ett år sen!

Vi plockade lite äpplen för att baka paj. (fast sen rullade några iväg, några gnagde Elias på och inte blev det nån paj inte...)

Öppnade paket 



Så grillade vi korv på engångsgrill och åt sedan kakor som återstod sedan förra kalaset och en köpt prinsesstårta. 



Elias var mycket intresserad av Ines och ville gärna pussa på henne. Så gulligt!


Klappa lite...

Med Elias händer det massor just nu. Orden börjar bubbla och hittills kan han: tack, mamma, pappa, lampa, banan (inte för att något låter exakt så ordagrant..). Han fattar så himla mycket, det är så roligt att se! Jag sa "Kan du klappa, Elias?" och trodde han skulle klappa händerna men då strök han sig själv över kinden och sa "mmmmm" och det repeterade han varje gång vi sa så. Sötunge! Han tar en strumpa som han hittar på golvet och lägger den på sin fot, han vet att han kan börja gråta för att få lite sympatier om någon råkar komma åt honom eller putta till honom och han babblar oavbrutet och obegripligt. Han är lite stökig nattetid just nu och vaknar och ska ha välling minst en gång, oftast tidig morgon och vad gör man inte för att få sova vidare.... Å andra sidan är han helt galet lättlagad både på kvällar och dagar, i med napp (efter välling på kvällen) och gå därifrån så somnar han bums. Vilken lyx det är!

Nadia har utvecklat ett fantastiskt ordförråd och snappat upp en massa vuxna uttryck, man häpnar över hur stor hon låter ibland. Samtidigt, och som en skarp kontrast, bryter hon ihop och skriker som en liten bebis för allt möjligt just nu. Precis som Olivia, som alltid vrålgråter för minsta lilla och aldrig kan bita ihop. Det är mycket bråk här hemma nu, jag känner att jag har kort stubin och inte har tålamod med allt tjafs. Det värsta är städning, så fort de behöver städa sitt rum ska det bråkas och gråtas i timmar först och ofta är det riktig kaos därinne. Vi behöver komma på något bättre system, hur gör ni andra?? Tar gärna emot lite råd...


Inga kommentarer: