måndag 19 september 2011

Lite lättare

Ibland slås jag av hur mycket lättare livet blivit det senaste året. En inblick i mitt just precis-nu: Hämtat barnen helt utan bråk på dagis, kommit hem, gjort en Puttanesca-sås som står och puttrar på spisen, Nadia har som vanligt bytt om till kjol och strumbyxor, Olivia ville ha ett linne. Vi har ätit frukt och nu leker Olivia i sitt rum med Johans gamla Fisher Price-bondgård och Nadia bygger tågbana. Och jag sitter här och skriver och känner doften av oliver sprida sig i lägenheten. För ett år sen hade vi jag fått släpa dem från dagis och sen köra speedracet fram till läggning utan att någonsin mellanlanda på rumpan, en ensamkväll som denna (Johan är på fotboll). Ofta bara pustar jag ut över att den där jobbiga tiden med två vilda bebisar är över och aldrig kommer tillbaka...

Fast i natt kändes det som att ha en bebis. Olivia vaknade när vi skulle lägga oss vid tolv och skrek och härjade i två långa timmar. Man inser hur jobbigt det är när man normalt har barn som sover hela natten och fattar knappt hur man överlevde år av detta... Men det gör man ju.

Helgen var toppenbra, tyckte jag. Johan tyckte att den var lite för intensiv, men vi har lite olika preferenser. Vi gick direkt efter jobb och dagis hem till pappa och åt middag med tjocka släkten. Men barnen hade inte sovit och började se helt förstörda ut vid nio, så vi blev inte så sena. Hela lördagen tillbringade vi tillsammans med Felix, Siri och Frank. Vi började i parken i Humlegården och åt sushi i solen till lunch. Barnen fick grilla korv i parken. Sen gick vi på stan och Johan som skulle spela match avvek medan vi andra gick och fikade igen. Kom hem till middagstid och sen anslöt Johan. Jag var rätt mör då...

På söndagen stortvättade vi och körde vinden-racet där Johan skruvade ihop en hylla tills han fick sår i händerna och jag provade overaller och lade ut urvuxna på Blocket. Extremt könsstereotyp uppdelning... Sen gick vi ut en sväng. Vi mötte Hanna, Fredrik, Astrid och Axel street market på Fridhemsgatan där Johan shoppade en ryska marinens jättefina randiga ylletröja och jag handlade några Rockerfeller-plagg till barnen för 100 kronor styck. Sen följde Nadia med Astrid hem medan vi andra gick och handlade. Det är otroligt mycket lättare att handla med ett barn än två!

Vi hade inte så höga ambitioner men bytte som omväxling ut Daglivs mot Prisextra, men fick ändå kompletteringshandla på Daglivs eftersom vi kom på en massa spännande rätter medan vi handlade och Prisextra saknade vissa ingredienser. Så gick vi hem till våra kompisar för att hämta Nadia men stannade och drack kaffe och blev kvar i flera timmar. Men sen fick vi med oss barnen och gick hem för att parallellt laga Osso Bucco och kalvschnitzel med kapris och citron. Det senare blev tillsammans med klyftpotatis söndagsmiddagen och det förra fick puttra på spisen hela kvällen och står nu i kylen till morgondagens middag. Medan Johan lade barnen vek jag tvätt framför Housewives of New Jersey - vilket kvalitetsprogram! Sen plöjde vi sista avsnitten av tredje säsongen av Six Feet Under, men gick och lade oss istället för att titta på det sista. Vilket jag med facit i hand mycket ångrade, hade vi tittat klart hade förmodligen Olivia inte vaknat och vi kunnat få somna bra mycket tidigare. Nu har det nog puttrats klart på spisen och jag ska sätta på lite pasta.

.

Inga kommentarer: