onsdag 22 juni 2011

Värdelös

Jag har säkert sagt det förut, men jag tror att jag har världens argaste barn. Och som konsekvens av det blir jag världens sämsta förälder. Klockan är 20:15 och jag sitter här utpumpad i soffan. Nadia skrek oavbrutet i en timme, skrek så att läpparna blev blå. Och jag var ensam, försökte balansera en trött Olivia och en hysterisk Nadia. Och jag skrek tillbaka. Inte lika mycket eller länge, men jag skrek tillbaka. Lyckas andra föräldrar hålla sitt eget temperament under kontroll när de blir skrikna, slagna, sparkade och vrålade på? Jag gör det inte. Mitt i alla försök att nå fram, att få henne att ta av sig morgonrocken och sätta på pyjamas, att sluta krångla, skrika, bråka och bara lyssna, tappar jag tålamodet och skriker tillbaka. Och efteråt, när hon äntligen lugnat ned sig och ligger spak och rödgråten känner jag mig som en kass kass kass förälder. För man försöker ju allt; muta, hota, prata lugnt, ignorera, ja och så skrika tillbaka.. Och allting funkar lika dåligt och allting gör att jag känner mig så jäkla värdelös just nu. Suck.

.

4 kommentarer:

Elin sa...

Näe Julia, andra föräldrar med arga barn lyckas inte heller hålla sig lugna! Jag vet EXAKT hur arg, frustrerad... och värdelös du känner dig, du är inte ensam om att tokskrika åt dina barn. Du är superbra och Nadia och Olivia ska vara glada att dom har en så underbar mamma! Tyvärr är ju barn extremt otacksamma;-)
Stor kram från mig!

Anonym sa...

du ar allt annat an vardelos Julia !! Men jag vet hur du kanner och speciellt i det ibland lite val PK-iga landet Sverige dar man overanalyserar allt och ar enormt ljudkansliga :0)

Klart du blir forbannad och frustrerad , konstigt vore val annars ? Jag tycker det ar viktigast hur man reagerar efter . Man kan prata om det , be om ursakt ,forklara eller vad som passar bast .
Nadia ar en smart liten tjej ... hon forstar mer an man anar . Hon forstar aven att man blir arg :0) Det ar HELT OK .. aven om det inte alltid kanns sa .

KRAM

Asa-M

FraMia Design sa...

Vet att du är en supermamma! Å jag vet definitivt hur det är med arga och betsämda barn, pust. Ibland blir jag också liten :)
Kram finaste Julia

Anonym sa...

Man kan val inte ha kontroll jamt heller? Tror verkligen inte att du ar ensam om att ha skrikit at dina ungar. Kram pa dig!

Forresten, har i Kanada sa sager de - pa fullaste allvar - att om ditt barn biter dig, sa ska man bita tillbaks. Undrade vad som skulle handa om det barntipset rekommenderades i Sverige... ;)

Maja