måndag 6 juni 2011

Ilskna och bestämda

Ibland funderar jag på om alla föräldrar har det som vi. Om andra föräldrar utan vidare kan få ett "okej" eller "ja" när de föreslår aktiviteter eller klädesplagg, och inte ständigt behöver diskutera eller fightas om varenda minsta lilla sak. Jag vet inte vad vi gjort, men jag tror vi fått universums mest bestämda barn. Och två av dem. Miljö eller arv, kan man ju undra...

Här är reaktionen ilska för minsta sak och ibland känns dagarna som en evig strid och ett oändligt lirkande. Nadia kan man oftast resonera med, men Olivia blir tvärilsk och kan vara arg hur länge som helst. När hon sovit på dagen vaknar hon nästan alltid på uselt humör och kan vara arg fram till läggningen. Allting sker då på hennes villkor; mat, pottbesök, kläder och så vidare. Ibland känner man sig som en liten människa helt utan pondus. Gimme strength.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hahahah

/J

Anonym sa...

Hur skulle du reagera om en vuxen person uppförde sig på det viset? Prova samma med knoddarna!

elisa sa...

Av sin mamma har Olivia ärvt sitt daligt humör efter att ha sovit pa dagen . När du väl blev störrre gick du direkt fran sängen till kylskapet när du vaknat efter siestan . Hon kanske behöver nagot i magen direkt ???
Bon courage..

Anonym sa...

Jag har annars universums envisaste kille. Känner igen Assar i din beskrivning av dina små. Vi har matkrig, strump, sko och klädkrig varje dag. : ) Har utvecklat min förhandlingsförmåga så pass att jag skulle kunna ta jobb som medlare.

Just nu vägrar Assar att gå barfota. Strumpor och gympaskor är det som gäller oavsätt väder. Strumporna ska vara på vid nattning. Vi tar av dem när han har somnat och så fort han vaknar ska dem på igen. Annars blir det tårar i floder. Mao, du är inte ensam.