söndag 29 maj 2011

Tredagarshelg

Det känns inte som att vi gjort så mycket denna helg, men det är nog mest för att både Johan och jag känt oss så trötta och sega. I fredags var jag som sagt ledig, jätteskönt. Jag kollade inte jobbmailen på hela dagen, jag blir bara stressad och kan ändå inte åstadkomma någonting när jag är hemma med två barn. Plus att jag lite principiellt är emot att arbeta på ledig tid om man inte absolut måste. Så vi hade en mycket social dag där Elin och Thea kom på frukost, och sen Lina och John på lunch. Sen knallade vi ned på stan med Lina och barnen somnade i vagnen. Vi köpte lite sommarskor till barnen och sen gick jag för att hämta upp Johan på jobbet. När han väl var klar åkte vi hem och bara vände för att åka på middag hos Cissi, Mattias, Teo, Melker och Anton i Sollentuna. Även Hanna, Fredrik, Astrid och Axel kom, så vi var ett stort härligt gäng. Som hade det hur trevligt som helst och barnen som fick äta först, racade sen runt och underhöll sig själva medan vi vuxna åt gott. Lite trist att det ösregnade när man väl orkat sig ut på landet, men fantastiskt trevligt var det!

Lite trött på lördagmorgonen men gick ändå och tränade och det var superjobbigt och skönt. Sen kom min familj och mötte upp mig för att gå på stan, men det var så kallt och ruggigt så vi åt bara lite thai, tittade på marathonlöpare och gick hem och hängde hemma resten av dagen. På eftermiddagen hade Johan match och när han kom hem åkte jag till Söder och åt middag på Il Tempo tillsammans med Lina, Jenny och Linda. Mycket trevligt!

Idag gjorde vi de ärenden som vi skulle gjort igår, hämtat den nya resväskan i city och bytte Nadias skor som gick sönder efter en användning. Sen gick vi tillbaka hemåt och till Bonniers konsthall där de hade familjesöndag med visning av Eva Funck. Barnen älskar ju henne som vi ofta ser på barnrprogrammen och hon var en mycket bra föreläsare som helt anpassade sig till barnen. Intressant även för oss vuxna, även om det var rekommenderat från fem år och Nadia och Olivia helt klart var lite för små. Men det var mysigt ändå och vi stannade och ritade en stund vid deras pysselbord efteråt.



Sen en sväng på Vasastan för att byta en skjorta och handla lite mat. Man tycker att man bara plockar ihop några småsaker och så blir det aldrig mindre än 500 kronor. Jag fattar det inte!

Sen gjorde vi något jag tänkt på länge och köpte en sparkcykel till Nadia på leksaksaffären. Som tur var var de rosa slut (varför finns bara rosa och blå, eller vidriga Hello Kitty...??) så det blev en fin blå som hon åkte hem på i full fart och ramlade ganska många gånger. Olivia fick också åka lite eftersom vi bestämde oss för att bara köpa en och att de fick dela på denna. Det har hittills gått bra... Man kan ju inte köpa två av allt jämt!




Det lät ju ändå som en ganska aktiv helg, inser jag när jag snabbt läser igenom... Ikväll ser vi fram emot finalen av Mästarnas Mästare och en traditionsenligt god och köttig söndagsmiddag. Inget av barnen sov middag idag, så vi hoppas på tidig läggning..

.


Inga kommentarer: