fredag 8 augusti 2014

En vecka på Ljusterö

Jag ligger lite efter med bloggandet, minst sagt, men vi är på Ljusterö sedan i måndags. Innan dess var vi på bröllop i lördags, det var jättekul och tappra Mimi höll ställningarna med fyra barn hemma hos oss medan Johan och jag njöt av kyrkofri kärleksfest och svängde våra lurviga. 



Oj så skönt det var att lämna stan i måndags, efter monsterhandling för tio personer i Åkersberga, och kliva in i stugan här, som min svärmor lämnat så fin och välstädad, kändes som att vi hyrt ännu ett boende! Vi njöt av lugnet och gick ned och badade på eftermiddagen - 24 grader i havet tycker alla är supervarmt förutom vi som liksom inte lyckas vänja av oss av med Floridavärmen....

Nästa dag hängde vi på stranden efter grillad korvlunch. På eftermiddagen skulle båda mina syskon med familjer anlända, så vi gick direkt från stranden till bryggan för att möta upp dem. Sen övergick lugnet i stugan till full fräs i två dygn, men det var otroligt mysigt att ha dem här! Det är så sällan vi umgås alla tre syskon, så det var verkligen lyx. Och extra mysigt att ha min syster nära, vi hann umgås ganska mycket denna gång och hon är helt fantastisk med barnen. Elias och Mimi fann varandra direkt, underbart att se!

Dessa dagar som de andra varit här har vi mest hängt vid stranden eller klipporna, ätit en massa gott och hängt i stugan. Vi körde en liten kräftskiva på onsdagskvällen så att norrmännen fick se hur en sådan var, men vi var inte särskilt svenska gällande alkoholkonsumtionen. Alla var rätt trötta, Johan och jag har sovit dåligt i en lite för mjuk säng och med en lite för stökig bebis och de andra har en arg Frank plus bebis nattetid. Vi lyckades inte ens knäcka en hel flaska vin, innan vi gav upp för kvällen... Klent, vi får ta igen det om några år...
Obligatoriska hattarna på

Med lite gemensamma krafter fick vi ihop tillräckligt med blåbär till en paj och avslutade med mysig fika på altanen innan de begav sig tillbaka till stan igen i torsdags eftermiddag. Det var lite sorgligt att vinka hejdå vid båten, alla åker hem nu och vi ses inte mer denna gång. Önskar att vi bodde i samma land!

Mimi och John

Nu tar vi det bara lugnt denna sista dag på landet, senare blir det städning och säkert lite mera bad. Otroligt lyxigt att vi fick låna huset denna vecka, det har verkligen varit skönt. Imorgon åker vi hem igen, med bil eftersom vi även fick låna den, och nästa vecka vet vi inte riktigt vad vi gör. Det skulle vara skönt att bara vara hemma men eftersom det är sista semesterveckan känns det lite som att man borde hitta på nåt... Vi får se, nu kaffe på altanen!


Inga kommentarer: