fredag 26 juli 2013

Lynnigt väder

När vi kom hit till Strömstad var det strålande sol och nästan för varmt, i flera dagar. Även de senaste dagarna har väderprognoserna utlovat samma väder, men det stämmer inte alls. Nu är det sol och åska och spöregn om vartannat och lite svårt att planera. I förrgår regnade det precis hela dagen och även om det var lite mysigt med en innesittardag efter flera stranddagar, blir man snabbt rastlös. Det finns liksom ingenstans att ta vägen här när det regnar, det är så litet inomhus.

Igår vaknade vi till sol så efter frukost ute drog vi iväg på båtutflykt till en närliggande ö med sysslingarna och pysslingarna. Där grillade vi hamburgare och barnen fiskade krabbor och vi hade det mycket skönt i några timmar, tills vi såg mörka moln som drog ihop sig och hörde åskan mullra långt i fjärran. Vi började packa ihop oss och kom iväg och ute på havet började det droppa och när vi kom iland öppnade sig himlen... Så öste det ner i några timmar men sen på kvällen klarnade det upp igen och blev en fin kväll. Men det är så jäkla blött överallt!



Redo för båtturen...





Johan och syssling Staffan på Önholmen


Ett hav, en grill, en fot...


Lilla Alice 11 månader, hur söt som helst! Nästa sommar är det vi som har en sån här, mamma Lena hade likadan mage som jag förra sommaren.


Idag är det dimmigt och har tydligen regnat inatt, så vi får se vad vi hittar på för nåt. Barnen leker och leker med pysslingarna i stora huset, Maja 7 år, Hannes 5 och Olivias nya stora idol ("hon som jag älskar") Tindra som är 13 och väl leker med de små i brist på bättre sällskap... Tre småttingar finns det också och nästa vecka kommer ännu fler barn (och vuxna). Barnen är i himmelriket och vi ser knappt skymten av dem så länge vi befinner oss här på gården. De kommer i säng sent och sover länge på morgnarna, igår väckte Nadia Olivia (som nog kunde sovit ännu längre) halv tio! Det blir en hård omställning till normala tider när vi kommer hem igen...




Nadia såg på butikstv när hon och jag var och handlade hemma i Stockholm och har sedan dess pratat om en sallad på vattenmelon, feta och basilika som hon ville göra.


Den blev jättegod!

- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Anonym sa...

Längtar . Längtar ....pussar och kramar . Mams