onsdag 17 juli 2013

Livet på landet

Sedan några dagar tillbaka befinner vi oss på en liten gård utanför Järvsö i Hälsingland. Lina och Jens med barn har hyrt detta hus i tre veckor och vi hälsar på i en knapp vecka. Bilresan gick hur bra som helst, sen vi vände barnen framåt har vi inte haft en enda kräksincident och mängden gnäll har också minskat drastiskt. Man kan förstås förstå hur olustigt det känns att kliva in i en bil när man vet att man ska må illa och kräkas, så det känns jätteskönt att de (och vi) slipper detta nu.

Hursomhelst gick allting bra, vi körde upp på knappt fyra timmar och det var härligt att se hur det vackra landskapet öppnade sig framför oss. Jag hade ingen aning om hur pittoreskt och vackert detta landskap skulle vara!

Varje morgon har vi åkt iväg till en liten närliggande strand där barnen går i simskola. Det gick bra första dagen men Olivia har vägrat i två dagar nu och Nadia hakade på efter halva dag 2. Suck!!


Vackert vid Nors strand


Simskola dag 1. So far so good...


Och solen sken och allt var gott


Dag fyra - inget bada. Vi lyckades få dem att vara med på lite lekar på stranden men de vägrade bada utan frös. Det var 15 grader och duggregn så på så sätt kan jag ju inte direkt klandra dem... Men det var synd att de inte var med något med, de fick lära sig massa bra saker. 


Lina och jag tog en promenad ned med barnen till sjön en av de första soliga dagarna. Alla ungarna kastade av sig kläderna och badade nakna och vi vuxna bara njöt av den fantastiska synen av svensk sommarbarndom. 





På vägen hem började det droppa och små små grodor kom fram. Barnen fångade grodor och plockade blommor på hemvägen, och känslan av idyll höll i sig. 


Men vi har det mycket mysigt här hos våra vänner och barnen har det jättekul, både med varandra och med två tjejer i granngården. Vädret kunde kanske varit lite bättre, kallt är det, bara 11 grader på morgonen och sen en 15-16 på dagen, men vi har det mysigt ändå. Och som sagt, här är fantastiskt vackert!

Vi har hunnit med mycket kul, som synes av bilderna nedan, men även några jobbiga utbrott av Nadia. Sista dagen kom vi inte iväg till stranden alls eftersom hon bara bråkade, skrek och grät. Men men. Det var ändå väldigt trevligt och jag hoppas att våra vänner orkar semestra med oss igen!

Regnet öser ned, men grillas ska det!


Och man kan ju ha kul fastän det regnar! 


Nakendans till Gagnam Style


En dag då det inte regnade åkte vi till Hästens Dag i Färila och där fick barnen köra ponnyridning.





På kvällen gick vi fem tjejer på teater i en vacker gård i närheten och såg familjeföreställningen Peter Pan. Mycket uppskattat av stora och små!


Olivia och Alma med Peter Pan!


En regnig dag hängde vi i Järvsö och åt crêpes


Sen gick vi till kyrkan och tittade på den fantastiskt fina vyn däromkring. 


Tog naturstigen runt kyrkoudden och blev blöta och myggbitna. Men en mysig liten utflykt var det!


En annan regnig dag gick vi för att hälsa på kattungar hos grannarna och hade kul i vattenpölarna på vägen





Även tjockismamman...


Tillbaka till gården


Knack knack



Olivia och John

Olivia och kattunge


Nadia med kattunge


...och nu tjatar båda barnen över att få en kattunge. 


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: