söndag 18 november 2012

Helg


Som alltid var det skönt att välkomna helgen och jag gillar dessa småsofta helger då man inte har så mycket andra planer än att äta... Igår skulle vi göra det tillsammans med Hanna och Fredrik med barn. Fredrik har efter fem år tydligen aldrig varit hemma hos oss, så vi passade på att bjuda hem dem en sista gång. Johan och jag handlade (förstås) på Köttbaren på väg hem på fredagen och så resten på Stor-Ica på Dalagatan, men vi fick ändå göra en ganska stor kompletteringshandling på Skit-Ica på lördagsförmiddagen. Nadia och jag gick och handlade medan Johan och Olivia gick till Systemet. Nadia fick hjälpa till att panta lite flaskor - med en storkonsument av Coca Cola i familjen blir det några tomflaskor på en vecka..

Utanför ICA stötte vi på fina familjen Digertz, Nadia bästa dagiskompis Emilias familj. Vi stod länge och snackade med dem medan Nadia och Olivia sprang runt runt. Så kom Johan och Olivia och sen mötte jag min kompis Sofia, en annan dagiskompis till barnen och så lite annat folk. Står man utanför ICA St Eriksplan tillräckligt länge träffar man på hela Vasastans befolkning...



Innan handlingen hade barnen och jag lagat pannacotta med halloncoulis. 6 portioner räcker perfekt till fyra vuxna och lika många barn. Jag brukar göra barnens i små shotsglas (eller vad det är, vi dricker inte direkt shots hemma så ofta.. läs aldrig).


Vi vuxna fick någonting som heter Alessiokyss till. Ser ut som en misslyckad macaroon men är hundra gånger godare än dessa något överskattade bakverk. Mer som en liten chokladbiskvi.



Efter att ha lekt vilt, bråkat en del och vänt upp och ned på barnens rum landade de i soffan framför Djungelboken. Efter en stund satt alla och ritade.

Vi vuxna drack vin och åt före pannacottan butcher's steak med svampsås och hemmagjord pommes (fast man gör den i ugnen) och så rostade paprikor. Mycket gott och en väldigt trevlig kväll som av naturliga skäl inte slutade så sent. Så idag är jag ganska pigg och tänkte gå och träna. Nadia hostade mycket nu på morgonen, en djup hosta som lät som att den gjorde ont. Hoppas hon inte tänkte bli sjuk igen...

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: