söndag 4 november 2012

Familjelördag

Igår var det dags för familjelördag. Det var så länge sen vi gjorde något specifikt för barnens skull och eftersom alla pysselsaker är i källaren och Nadia längtar efter att pyssla, så bestämde vi oss för att ta oss till Etnografiska muséet och deras pysselverkstad. Vi var där vid samma årstid med Dylan (och en liten Nadia och en ännu mindre Olivia)  för tre år sedan och kring Día de los Muertos är det pyssel med fokus på dödskallar och skelett hos dem.


Redo för avfärd


Det var trångt på bussen men de flesta skulle nog till Tekniska Muséet mitt emot så vi fick plats utan problem. På med förkläden för stora och små. 




Nadia exalterad under instruktionerna


Olivia och pappan ritar längs skelettmallen. Vi stora fick hjälpa till med att rita och klippa...





Olivia dekorerar sin dödskalle


En hel buffé av pysselsaker - kul! 


Tekniska pappan fixar sprattel till sprattelgubben

Nadias skelett under arbete...

Klockan 14 var våra två timmar slut och nästa gäng skulle släppas in. Det här var ett toppenställe och har pysselverkstad varje söndag för 50 kronor per barn. Rekommenderas!

Vi var iallafall vrålhungriga och gick över till Tekniska Museet för att äta lunch i deras restaurang. Sen såg vi att det fanns en Brio-utställning bredvid så vi kilade dit trots att vi inte betalt något inträde, men ingen sade något... 


Vi fikade lite...



och barnen lekte med både stora och små Brio-tåg. Förutom detta fanns det en stor hörna med massor av tågbanor att bygga och leka med och dessutom mängder med Brio nånting för stora barn att bygga fordon av. 


Sen stack vi hem till pappa för att äta middag och hade en mysig kväll som alltid. Det var länge sen vi sågs.






Även farmor/gammelfarmor kom dit och hängde lite med barnen när de lärde sig klockan i en iPad-app... 

Mysig dag och mysig kväll och vi kom inte hem förrän sent på kvällen, men barnen höll hela vägen hem på tunnelbanan...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: