måndag 11 juli 2011

L'Estartit och semester

Ett litet blogginlägg fast jag egentligen stängt av internet på telefonen (har ju jobbmobil...). Vi kom hit i torsdags eftermiddag, efter en supersmidig resa där alla anslutningar matchade varandra så väl att vi inte ens hann köpa mat. Vi tryckte i barnen salta kex och medhavda bebis-smoothies och åt lunch först när vi kom fram vid fem på eftermiddagen. Då var vi trötta.. Inte så mycket på grund av resan, som för att vi bara sov tre timmar på natten och gick upp klockan fyra.

L'Estartit ligger vid foten av ett berg, allra längst upp vid Spaniens notdöstra kust, och är en mysig och lugn liten stad med en väldigt lång sandstrand. Här är fullt med små turistbutiker och restauranger och väldigt mycket engelsmän. Kanske lite i turistigaste laget men vi verkar iallafall vara de enda svenskarna. Förmodligen för att det var så knöligt att ta sig hit...

Vi bor i ett lägenhetskomplex 400 meter från stranden med en jättefin pool i olika sektioner, som Nadia ligger i i timmar. Man får snabbt vanor, även på semestern, och vi brukar ta stranden på förmiddagen, äta sen (med svenska mått) lunch på någon restaurang, sen lite mer strand och så promenad hemåt där barnen somnar i vagnen. Då handlar vi på supermercadon runt hörnet, och går sen hem och spenderar resten av tiden fram till barnens middag vid poolen. Så ger vi dem middag, spelar lite spel eller ritar och har sen jordens läggningsfight med Nadia. Det är det enda smolket i bägaren här, allting är fint fram tills vi har läst saga och ska släcka. Då får Nadia psykbryt som bara Johan lyckas ta henne ur och ett tag är allt skitjobbigt innan alla tystnar och vuxenkvällen tar vid.

Då steker vi en delikat bit kött från den manuella köttdisken i affären och gör en liten sallad till. Så korkar vi upp en flaska vin och sätter oss på balkongen och blickar ut över det lilla nöjesfältet och det mörknande berget. Sen lockar våra spännande däckare och vi sträckläser fram till läggdags. Och sen börjar en ny semesterdag...



- Posted using BlogPress from my iPhone

1 kommentar:

Mia sa...

Åhhh vad härligt det låter:-)Njut njut njut!Här är det som vanligt.D och jag är i stan några dagar nu.Ska bli kul att ses på söndag!
Stor kram och hälsa alla!
/Mia