måndag 18 juli 2011

Hemma bäst

Jag älskar att resa, men med barn är det alltid lika skönt att komma hem och bara vara där allting finns och allting fungerar. Igår gjorde vi inte mycket mer än att försöka se till att barnen kom in i lite mer normala tider. Jag, som haft en ihållande huvudvärk sedan flyget (börjar misstänka någon form av migrän) gjorde inte så många knop, men Johan packade upp alla våra kläder och jag gick upp till Mia för att låna migränmedicin. Barnen ville förstås följa med och började omedelbart leka med Douglas och alla leksaker medan Mia och jag snackade och drack te. Sen skulle vi gå ned för att gå och handla men då fick barnen stanna kvar och leka vidare istället. Och den 1,5 timme utan barn tror jag räddade mitt liv... Jag älskar mina små gullpluttar, men att umgås 24/7 med dem i så många dagar, det tar lite på krafterna... Så nu gick Johan och jag hand i hand till stora ICA och solen sken och vi kunde inte motstå frestelsen att ta en kaffe i solen på en uteservering mitt emot affären. Och sen handlade vi utan tjat och runtspringande barn och kånkade hem våra kassar. Mycket härligt!

Väl hemma upptäckte jag att min cykel inte stod där nere som den brukar, och konstaterade att någon måste ha snott den. Ytterst irriterande, eftersom ingen väl kan ha glädje av gamla skräphögen mer än jag, plus att den ju har en barnsadel som är bra. Och sen visade sig det att torktumlaren i tävttstugan fortfarande var trasig (anledningen till att vi var uppe och tvättade halva natten innan vi åkte...) så då struntade vi i vår tvättid och tvättar lite i maskinen här hemma istället. Lite skönt...

Barnen sov ingen middag och Olivia var riktigt sur vid middagen, men vi lade dem redan vid sju och de somnade nästan på stört och sov till halv åtta imorse. Jag måste nog ändå säga att även om det är jobbigt att gå upp tidigt på morgnarna, föredrar jag kvällströtta och morgonpigga barn (så länge morgon inte är klockan fem...). Nu när barnen gått och lagt sig ungefär samtdigt som vi har jag verkligen saknat vår egentid, jag behöver den. Så nu blir det tillbaka till normaltider igen.

.

Inga kommentarer: