måndag 19 juli 2010

Underbara Portovenere...

En och en halv vecka senare ar vi tillbaka i Cannes. Vi har upplevt en fantastiskt harlig vecka i lilla fina Portovenere. En liten liten stad vid den liguriska kusten, precis nedanfor Cinque Terre men utan alla dess turister. Vi bodde i en villa uppe pa hojden, med en liten tradgard med olivtrad, rosmarinbuskar och lagerblad-, apelsin- och citrontrad. Dar badade barnen i en liten bassang nar det blev for varmt eller bara sprang runt nakna. Vyn var fantastisk, over havet och Portoveneres farggranna, smala hus vid hamnen.

Med undantag for villans belagenhet hogt uppe pa bergen, vilket innebar otaliga stretanden uppfor solig backe med barnvagn, eller ibland ihopfallda barnvagnar och slapandes pa barn uppfor den branta trappan - var detta det perfekta resemalet. Stranden var pytteliten och lag innanfor en bathamn med en liten pir som gick anda ut. Sa da kunde man ha barnvagnar med sig utan problem och vattnet var sa lugnt att man inte behovde vara tva som konstant var i beredskap. Nar man ville vuxenbada gick man bort till den stora piren. Dar lag mangder med stora marmorblock langs piren och man solade och badade fran dessa. Dar hangde de italienska ungdomarna med sa perfekta kroppar att jag helst sjalv hade skippat bikinin... Men vattnet var underbart och vinden flaktade skont.

Jag fick lite barndipp en dag, nar avundsjukan over att de andra kunde ligga och sola och softa dagarna i anda, medan vi stretade med vara barnvagnar och soldrakter, solkramer, hattar, leksaker och allt som ska till. Barnen tackade med att sova superdaligt i vart varma rum och vara pa dalilgt humor formodligen beroende pa hettan, och dessutom blev de sjuka en i taget med ogoninflammation och hog feber. Puh! Det ar verkligen en annan sak att semestra med smabarn, jag antar att man far vanja sig... Men det var svart ibland, jag kande mig avundsjuk pa de andra som kunde disponera sin egen semestertid som de ville. Samtidigt fick vi ju en massa hjalp med barnen, och pappa och de andra loste villigt av oss lite da och da och var ju forstas en fin forstroelse uppe i villan. Dippen gick over snabbt och jag fortsatte njuta igen.

En av upplevelserna som adderade till de andra, var pappas mat. Han och Titti stod for allt fran boende till mat, helt fantastiskt. Och min far lagade underbara middagar och luncher varje dag, sa skont att slippa tanka pa det och sa harligt att fa uppleva hans kokkonst igen. De enda ganger vi at lite samre var de tva ganger vi at ute... Men det var anda mysigt med en kvall pa stan med Felix och Siri medan pappa och Titti var barnvakt och vi "ungdomar" roade oss utan kids. Kul att semestra med min familj som i pappa och Felix, det gor man ju inte sa ofta i vuxen alder!

Gardagen tillbringade vi pa tag och bussar och denna del av resan ska fa bli ett eget kapitel. Det var ett projekt, men det gick bra... Idag har vi ytterligare en heldags resande framfor oss, eftersom vi mellanlandar i Kopenhamn tar det lite langre tid och vi ar inte hemma forran sent ikvall... Hoppas slippa mer aksjuka nu! Och jag aterkommer med bilder och annat, min bror hade Nikonladdare som tur var sa manga, manga fina bilder finns.

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Yeeeeeeeeeeey ! Jag har längtat efter uppdateringen :-)

Va kul att allt gått bra och jag är sååååååååååååå avis på att ni fått vara i vackra Italien !

KRAM

ÅM