måndag 26 juli 2010

Tågresan

Sådär, nu har jag äntligen lyckats föra över lite bilder från mobilen så här ska ni få ta del av vår tågresa mellan Frankrike och Italien. De andra bilderna kommer också, de ligger på Facebook bara än så länge...


Sista kvällen i Cannes. Hejdåpuss till Noah!


Första tåget av fyra - Cannes till Monte Carlo. Olivia chillar.

Och Nadia och papsen också. Fast lite kryp i benen som botades med "Petit Beurre"-kex. Denna resa var vi helt skrupelfria gällande mutor innehållandes salt (chips) och socker (kakor, dricka, glass och slutligen choklad)


Stående lunch på stationen i Ventimiglia. Väntan på tåg nr 3 som var försenat vilket gjorde att vi missade anslutningen i Genoa och blev två timmar sena.



Men tur att kaffet är gott!





Mellan Ventimiglia och Genoa var det VARMT. Men vilket smart drag att köpa förstaklassbiljetter. Vi hade en stor och såsmåningom lite svalare kupé och Olivia somnade i min famn.



Fick sova lite med pappa sen.


Efter lite motstånd gav även Nadia upp och nickade till.


I väntan på anslutningståget i Genoa svalkade vi av oss med en glass.


Sista tåget Genoa - La Spezia. Seeeegt nu.


Lite roligare när man har nån att busa med.


...och persiennerna var lite kul att trycka upp och ned. Men sen började tåget skumpa och Nadia kräktes.


Äntligen klara med tåg och framme i La Spezia! Vi pausade på stora torget i lilla stan.



Och barnen fick lite lasagne till middag. "Careful, it's very cold" sa servitrisen.


Sen var det dags för sista etappen, bussen till Portovenere. Den gick uppe i bergen i sicksack och trots att vi stoppat i Nadia åksjukepiller mådde hon så illa. Låg på sätet och bara kved innan hon kräktes i en av våra mycket användbara hundbajspåsar.



Även Olivia kräktes och svettiga och trötta var vi alla fyra. Att bagage hade vi fått pressa på bussen medan alla väntade, och jag vet inte hur många gånger under denna resa som vi fällde upp och ihop våra barnvagnar...



Men åh vad det var värt det! Första doppet på lilla stranden.


...och en dryg vecka senare var det dags igen! Men det gick faktiskt väldigt bra och jag tycker att tåg var det ultimata färdmedlet med småbarn!


Inga kommentarer: