måndag 9 juni 2008

Min stora tjej




Den här bloggen har ju kommit att handla en del om mig och mina mammalediga dagar, snarare om dess huvudperson Nadia. När man mest äter, sover, bajsar gult och åker vagn finns det inte så mycket annat att berätta om. Tills nu. För plötsligen börjar det hända en del med lilltjejen och i övermorgon fyller hon fyra månader. Komiskt nog på dagen ett år efter att hennes föräldrar blev varse den lilla ärtan i livmodern.

Sedan Nadia så tydligt upptäckte sin röst i förra veckan, testar hon olika läten beroende på dagsform. Mest populärt just nu är ett väsande ljud som gör att jag kastar mig fram och kollar om hon håller på att kvävas av sin filt. Men hon bara pratar lite. Storskrattar så att hon nästan kippar efter andan och den lilla kroppen skakar gör hon till vår stora glädje ofta. Ingenting är så smittande som barnaskratt!
Sina händer upptäckte hon ju för ett bra tag sen, och istället för att sedan upptäcka fötterna, vilket hennes jämnåriga gjort för länge sen, stannar Nadia kvar i de övre regionerna. Händerna är stora favoriter som kan tittas och ätas på i evigheter, och nu börjar hon även förstå deras funktion. Hon har sedan några dagar börjat sträcka sig efter saker, greppa dem och stoppa dem i munnen. Plötsligt är leksaker jättekul och babygymmet duger inte bara till att ligga och titta i, utan det ska greppas och ätas. Leksaker är också kul nu och hon fick en uppslattad ny röd liten flodhästsak på Ikea idag.

Något annat hon fick på Ikea, var en barnstol. Hon är fortfarande lite liten för den, men nu är hon så stabil i nacken och vill dessutom alltid sätta sig upp och gärna stå, att hon nog snart kommer att växa i den. Väldigt söt var hon iallafall när hon provsatt och provdregglade idag. Snart ska hon få börja med smakportioner, "smakisar" som vi i bräänschen säger, och då kommer den att vara kanon. Lite läskigt att helamningstiden snart är över, men skönt också att Johan kan ta en del av matningen. Ska också bli spännande att se om hon är ett matvrak som sin mor.

Och idag sjunger vi fint för pappa Johan som fyller 28. Hurra!

1 kommentar:

Maja With a J sa...

Din dotter ar jattevacker och din blogg ar jattebra. Laste just forlossnings-storyn och satt och smasnyftade lite pa kontoret.

Fan vad stora vi har blivit! :)