tisdag 26 augusti 2008

Hardcore

Nadia's shopping!




Igår var det dags för första mammaträffen på BVC sedan innan sommaren. När jag gick därifrån en och en halv timme senare var jag fylld av övertygelse att något måste göras åt Nadias nattsömn, eller brist därav. För medan vårt barn näranog regresserat till spädbarnsstadiet, hade de andra tjejerna utvecklats som man ska och sover nu hela natten och utan mat. Jag fick med mig en folder om små barns sömn, som jag läste gåendes hemåt, och blev så inne i att jag missade porten och fick gå tillbaka ett halvt kvarter. Diskuterade det hela med Johan när han kom hem och vi bestämde oss för att det är dags att vända på steken. Istället för att vänta på att Nadia själv ska sluta vilja äta så ofta, vilket förmodligen aldrig kommer att ske, för som det stod i foldern; små barn ger inte självmant upp sina privilegier, är det dags för oss att ta kommandot.

Samtidigt passade vi på att på BVC-sköterskans inrådan flytta in Nadia i sitt eget rum. Det står ju faktiskt bara där och väntar på henne och hon sover ju så lätt att hon vaknar så fort vi rör oss. Så vi kånkade in sängen dit och lade henne utan problem. Dessa började när hon några timmar senare vaknade och ville ha mat. Vi hade bestämt att Johan skulle sköta natten, eftersom det rekommenderas att pappan som inte är amningsförknippad och förmodligen inte heller lika blödig ska ta hand om avvänjningen. Men det var inte lätt. När hon grät och grät skar det i hjärtat på mig och jag var en sekund från att ge upp. Men Johan var cool, och körde någon form av treminutersmetod, och faktum var att det verkade funka. Hon somnade tillslut, men den första gången var tuff. När hon vaknade vid femtiden stoppade jag i öronproppar och lyckades sova vidare. Johan nattade och sov på extrasängen i lilla rummet. Trist att sova ensam, men förmodligen en bra investering i vårt framtida samsovande. För på morgonen kunde vi konstatera att det fungerat över förväntan och när hon sov sin förmiddagslur sov hon också mycket bättre och längre än hon brukar. Så vi håller tummarna för att det ska fortsätta såhär bra, tre nätter ska vi testa innan vi utvärderar. Hoppas att det kan bli lite bättre nattetid hos familjen Högfeldt!

Idag har vi hängt lite på stan medan vi fick lägenheten städad. Vi köpte gardinstång till Nadias rum, åt italienskt, lämnade tillbaka tårtställningen och gungade lite med Nadia i parken. Sen var de tre timmarna förflutna och vi fick komma hem igen. Sån makalös lyx att komma hem till en skinande lägenhet, städning har varit rätt underprioriterat inför bröllopet... Och idag tittade det fram en liten tand till! Lite coolt faktiskt!

Inga kommentarer: