söndag 27 juli 2008

Skönaste stanveckan

Sötisen fick en ny mössa mitt i sommarhettan. Mamma passar på när det är rea...


Familjens nya bästis - fläkten!

Vi avslutar idag en helt otroligt skön vecka i stan. Jag älskar Stockholm i juli, det är en sån enorm kontrast mot den vanliga stressen med en stad som sover. Johan och jag har mest bara tagit det lugnt, träffat lite kompisar, ätit gott och hängt med Nadia. Det är så lyxigt att få vara tillsammans hela familjen hela dagarna. Samt att jag och mixern riktigt kommit igång ordentligt med puréandet. Köpte en burk med barnmat men den luktar ju kattmat tycker jag och Nadia luktade så äckligt efteråt att jag bestämde mig för att i största möjliga mån göra egen barnmat. Det är ju så himla lätt och kul. Så Andra mosboken är numera min husbibel.
Det har hänt så enormt mycket med lilla Skrot, bara denna vecka. Hon var lite grinig de första dagarna vi kom hem från landet och jag trodde att hon gått in i en jobbig period, men undan för undan kom jollrandet och skratten tillbaka. Idag har hon kört en näranog oavbruten monolog av Da-da-da-da... Hon vill och kan så mycket nu. Sitter i sin barnstol långa stunder och leker, hon som vinglade som en rattfull för bara några veckor sen. Hon äter allt man ger henne, men jag har hållt lite på kött eftersom hon fick ont i magen när vi provade. Men det kan vara för att det var den där äckliga kattmatsköpeburken, har en påse hemgjord kycklinggryta i frysen som väntar på att hon ska växa till sig lite. Kryddar med örter från vår lilla odling på balkongen och känner mig som en riktig femtiotalsmamma.

En nära släkting med lite kärlekstrassel har bott hos oss i några dagar och det har känts skönt att kunna bidra med en säng och lite sällskap och kanske något gott råd. Dessutom har vi haft riktigt trevligt, jag gillar verkligen kollektivkänslan.

Dessa heta dagar har varit så slappa och sköna. Igår var vi och badade. Idag har vi inte gjort så mycket, men det är mycket fokus på bröllopsplanering nu. Vi har varit rätt effektiva ändå denna vecka, måste jag säga. Nu har vi fått tag på en ny kock som faktiskt verkar mycket bättre än den förra, spikat meny, fixat Johans kläder, köpt underkläder, beställt allt vin och skickat iväg Johans snälla mamma till Tyskland, skrivit underfundiga formuelringar om 125 personer, gjort klart bordsplaceringen in i minsta detalj... Undan för undan börjar bitarna falla på plats och det börjar bli mindre magont och mer att jag ser fram emot denna otroligt häftiga (och dyra...) händelse. Köpte en sån fin ring härom dagen, den kändes rätt i hela hjärtat.

Vi skulle ha packat idag, för vi åker till Östergötland en vecka imorgon, men mamma kom förbi och sen behövde vi beställa all alkohol till bröllopet och sen vaknade Nadia... Johan rafsade ihop lite kläder men jag behöver fundera lite så det blir väl som vanligt en sistaminutenpackning med ALLT man kan tänkas vilja ha på sig under en vecka på landet. Även om jag känner mig lite kluven för att dra bort Nadia från hemmamiljön igen, ska det bli skönt med en till semestervecka med lite lantliv och denna gång kräftfiske. Men nu kanske man borde lägga sig om jag ska hinna sova lite och komma upp och packa tidigt imorgon. Inte för att det brukar vara några problem med väckningen nuförtiden, det sköter fröken N alldeles oprovocerat!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad duktig du är med att laga all mat själv till Nadia. Har inte alls kommit igång med det till W... Får bli bättre på det när vi kommer hem till Sthlm. Men som tur är gillarn han burkmaten.
Ha en härlig semestervecka på landet.
Kram Frida