söndag 13 juli 2008

Back to basics











Efter några sköna dagar med bara familjen, blev det fullt drag i stugan. På fredag mitt på dagen plockade vi upp Felix och Siri som kom med bussen från Oslo. Vi passade på att köpa massa fisk och räkor inne i Strömstad för att laga till en stor fiskgryta. För sen på kvällen kom pappa och Titti med Dylan. Tanken var mest att han ska få njuta lite landetsommar och slippa stan, men pappa ville nog också gärna återuppleva lite västkustminnen från barndomens somrar i Lysekil. Så vi åt Johans supergoda fiskgryta och hade en mysig kväll bland tallarna. Nadia var inte så sugen på att somna, och pappa ville väldigt gärna fiska sina krabbor så vi gick ned till stranden med lilltjejen i Babybjörnen och en storögd Dylan som fick förklarat barr ("blad som sticks" som han sade), kottar (visste han inte vad det var) och fick plocka lite blåbär på ett strå. Sen fiskades det krabbor och plurrades med fötter innan vi gick tillbaka hem.

Igår tog vi det ganska lugnt, det ösregnade på morgonen men klarnade sedan upp. Johan och jag stannade hemma medan de andra åkte in till Strömstad. Sen gick vi en liten promis med Nadia och hennes pyssling Tindra och hängde lite vid havet, vid Höviken. Johan gick omkring som en godsherre och inspekterade sina ägor (eller en 16-del eller var det är..) och vi hade en skön eftermiddag. På kvällen stack alla utom jag och Nadia ut och fiskade och några timmar senare kom de uppspelta hem med nio makrillar.

Idag hade grannarna nedanför lagt nät och fått upp 56 krabbor! De låg intrasslade i nät och nöp varandra med stora klor. Pappa var helt till sig och lyckades få ett par stycken med sig hem. Sen åkte de vid lunchtid. Johan hjälpte släktingarna och kokade krabba nästan hela dagen medan vi andra åkte till Nordby köpcentrum för en extremt obehaglig upplevelse bland mängder av white trash-norrmän på köpsemester, innan vi kom hem till lugnet i stugan igen. Där gick vi på en liten svamppromenad med en halv påse kantareller som resultat, och sen grillade vi makrill, krossade krabbor och stekte svamp och kände oss rätt nöjda över vår egenfångade middag!

Inga kommentarer: