torsdag 4 juni 2015

Blandad kompott

Jag sitter här och skriver för ovanlighetens skull på datorn, Johan är på jobbfest och jag har just jobbat klart. Jobbar en del kvällar just nu men det stör mig faktiskt inte alls, eftersom jag på så sätt kan gå tidigt och hämta barn och hinna umgås med dem. Och då är det värt att knäppa på datorn när de somnat och beta av lite av kvällens skörd. 

Veckan har passerat förbi och det är redan fredag imorgon. IGEN. Och dessutom junifredag fast det fortfarande känns som april ungefär. Men idag var det iallafall äntligen lite sol och vi lekte ett tag i parken efter dagis och skola. Skolan stängde tidigt så jag hade hämtat Nadia först. Det har inte blivit många sådana sköna parkeftermiddagar denna vår. Och nästa vecka är det redan skolavslutning och dagispicnic. Hoppas vi kan slippa kyliga temperaturer och ösregn då, tydligen har detta varit den kallaste och regnigaste maj på 200 år!!

I lördags var det riktigt illa och Elias och jag gick ut för att köpa målarfärg till balkongmöblerna som jag tänkt ge en turkos färg (men har ännu inte gjort det eftersom det regnade så eländigt) .Vi  kikade lite på alla stackars Marathonlöpare men Elias var mest intresserad av helikoptern som snurrade ovanför våra huvuden. "Ply-plaaaa!" ropade han energiskt och stack ut huvudet ur regnskyddet varje gång han hörde ljudet av den...



Så var vi även lite barnvakt åt Rufus och Bruno och Bruno och Elias har faktiskt riktigt kul ihop! Det skiljer 11 månader mellan dem men Bruno pratar inte så mycket, så de känns ganska jämna och är dessutom lite lika rent utseendemässigt. Kul att de uppskattar varandras sällskap, Bruno ville INTE gå hem när det var dags för middag!


Vi hade gjort smoothieglass i formar från IKEA som Nadia tjatat om hela dagen i väntan på att de skulle frysa...


Kladdigt...

På söndagen var vi i Mulle Meck-parken, en riktig höjdare tyckte alla barn (även om Nadia var extremt motvillig till att åka dit...). Elias var eld och lågor och åkte rutschkanan i en raket om och om igen.


Avslutningsvis lite gulliga Elias-bilder bara...
I Herr Nilsson-luvan som han vägrade ta av sig.Han älskar huvudbonader och strumpor och vantar. Men ville inte ta av denna mössa när det var läggdags. Oj vilka fighter vi har just nu när han är trött och inte vill sätta på pyjamas och framförallt inte borsta tänderna. Det avskyr han fortfarande med samma kraft, vet inte hur vi ska hitta någon ljusning där någonsin.. De lär väl ruttna och ramla ur om han fortsätter på detta sätt..


Ikväll när vi gick ut för att köpa en baguette till soppan innan Gateau stängde. Han upptäckte till sin glädje fickor i luvtröjan (som för övrigt Nadia fick av Walter i ettårspresent!), Sopppan som jag lagade var Ängamat som jag länge tyckt ser gott ut. Det var det INTE. Grönsaker kokade i mjölk utan kryddning. BLÄ. Det blev bara baguette till middag och barnen fick några överblivna pannkakor.

Mina fina tre i badet 

Inga kommentarer: