fredag 27 mars 2015

Olivia 6 år

I tisdags var det Olivias tur att fylla år. Hon har lite otur som fyller precis efter Nadia, för vi har aldrig riktigt återhämtat oss inför nästa firande. Nu blev det lite sistaminuteninköp och dessutom glömde vi både att slå in presenterna kvällen innan och ställa klockan tidigare på morgonen, så vi hade tur att Nadia kom och väckte oss.

Så bakade vi tårta - fast nuförtiden har jag taggat ned lite på ambitionsnivån och nöjer mig med färdiga bottnar (de med chokladsmak är faktiskt helt okej!) men vi vispade grädde och spritsade där på morgonen.. Jag får lite flashbacks till när jag var liten och låg vaken och lyssnade på ljudet av elvispen och väntade på att de skulle komma in och sjunga...

Olivia är svår att köpa presenter till, dels har de ju så mycket grejer redan, dels önskar hon sig aldrig någonting särskilt men ber man henne i leksaksaffären peka ut vad hon önskar sig så önskar hon sig ALLT. Vi hade köpt en pysselbok med flaggor, lite kläder som en byxdress eller vad man ska kalla det, och en ask med Frost-karaktärerna som små gubbar. Hon älskar ju Frost och hon älskar att leka med små gubbar, hon kan sitta hur länge som helst och pilla och hitta på historier.


Olivia hade beställt en tårta med ett hjärta på så det fick hon .




Sååååå glad blev hon för Frost-gubbarna, och har lekt oavbrutet med dem sen dess.

På kvällen kom hela släktinggänget förbi; Ing-Mari och Henning, pappa och Titti och så både Johans och min farmor. Tog bara bilder med kameran tyvärr men det var en riktigt trevlig kväll! Olivia hade önskat sig hamburgare så Johan hade köpt högrevsfärs och gjort egna och så gjorde vi klyftpotatis och massa tillbehör till och pappa kom och styrde upp en delikat aioli som han sen gjorde hamburgerdressing av. Mycket trevlig kväll!

Olivia i sin tomatdräkt som farmor sytt och som hon ska ha på sitt Grönsakskalas imorgon. Hon är påhittig den ungen! Och Johan och jag laddar om... Skönt iallafall att Elias är född på hösten!

Inga kommentarer: