torsdag 12 mars 2015

Fransk bondsoppa

Med dessa härliga, våriga dagar går kanske soppsäsongen mot sitt slut men det här är en riktigt god och matig en, som vi åt till middag idag. Det är ju bara att inse, allt blir godare med bacon! (eller fläsk, i detta fall). Recept från Ica.se. 




Fransk bonsoppa 

Ingredienser

 4
handle
  • 2 gula lökar 
  • 2 morötter 
  • 150 g rotselleri 
  • 200 g rökt sidfläsk 
  • 1 1/2 msk smör 
  • 1 hönsbuljongtärning 
  • 1 1/2 dl torkade röda linser 
  • 1 l vatten 
  • 1 1/2 krm salt 
  • 1 krm svartpeppar 
  • 2 dl crème fraiche 
  • 1/2 dl hackad färsk persilja
    1. Skala, dela och finhacka löken. Skala morötter och rotselleri. Skär i små tärningar. Skär bort svålen och skär fläsket i små tärningar.
    2. Stek fläsket i smöret ca 1 minut i en kastrull. Tillsätt lök och grönsaker. Fräs ytterligare 2 minuter.
    3. Tillsätt buljongtärning, linser och vatten. Krydda med salt och peppar. Koka upp och låt soppan koka ca 15 minuter. 
    4. Rör ner crème fraiche och persilja.

Inga kommentarer: