söndag 2 november 2014

Vad hände med vår softa bebis...?

13 månader gammal har Elias börjat knorra en hel del. Från världens gladaste och softaste till en hel del ilskevrål och golvläge den senaste veckan. Han har utvecklat riktiga missnöjesvrål och försöker man sätta ned honom när han inte vill blir han tokig och vrålar och böjer kroppen så att han blir helt omöjlig att hålla. Jag känner alltför väl igen det där beteendet från en viss storasyster, men kan bara hoppas att det beror på någon kombinerad gå- och språkfrustration som är övergående.... Samtidigt har han utvecklat ett märkligt sömnbeteende, när vi lägger honom på morgonen vid niotiden brukar han sova i ett par timmar, men på sistone har han sovit 4-5 timmar och vaknat först på eftermiddagen! Kanske inte helt hundra?!

Arg bebis på badrumsmatta


Annars har vi haft några riktiga höstdagar här på sistone. Regnigt, ruggigt och lite halvtråkigt. Fy vad jag avskyr hösten...

Mamma kom på besök i tisdags och stannar en vecka. Jag jobbar tyvärr, har ingen semester att ta ut, så vi har inte hunnit umgås så jättemycket men mysigt ändå. Men i torsdags var Olivia hemma eftersom det var Halloweenfirande på dagis på fredagen hade vi bytt ledig dag, så då tog jag en föräldradag.  


Dagens färgglada outfits.

Vi gick ut vid lunchtid och började med lunch på thaistället på Nortullsgatan. 

Aningen oavslappnad lunch. Nadia grät för att hon inte fick en egen maträtt (barnen hade redan ätit hemma), Olivia turades om med henne med att gråta och petade med pinne i min mat och Elias satt inte stilla och ingen barnstol fanns. Han åt nävar med ris direkt ur min tallrik... Puh!

Sen gick vi ned på stan för att lämna tillbaka några saker samt köpa häxhattar till halloween. Vi fick stå i kö utanför Buttericks för att ens komma in genom dörren...


Efter det gick vi till Rum för barn och där var det förstås också kö. Jäkla höstlov... Men barnen hade kul medan vi väntade så vi hängde där tills det blev vår tur och sen hade de, och framförallt Elias jätteroligt därinne. 

På kvällen var det middag med härliga Toppentorsdag-gänget, supermysigt. Drack massa vin och var inte så pigg dagen efter... Men det var det värt! 



På fredagen sminkade mamma två fina häxor. 

Sötisarna. Vilken tid det tog, lämnade inte Nadia förrän nio men det var ju bara fritids så det gjorde inte så mycket.

Vi har inte gjort så mycket i helgen, så trist väder att man inte vill gå ut... Men igår var mamma och jag på bio med de stora barnen och såg Lassemaja, det var kul! Idag blir det nog inte så många knop gjorda... Trist väder idag också. 

Inga kommentarer: