måndag 10 november 2014

Struliga nätter

...just nu. Minst sagt! De två stora sover ju som klubbade sälar, men den lille not so much. Senaste nätterna har han vaknat typ en gång i timmen, knölat, inte hittat nappen och ibland bara går det inte att få honom att somna om utan välling. Vi som varit så otroligt principfasta med det där att inte ge mat på natten till alla barn, men med denna unge är det helt kört. Han får välling varendaste natt, och vissa nätter både tidigt och sent. Nästan så att jag skäms att erkänna det. Antar att vi borde ta tag i det, men just nu är det ingen som orkar... Johan tar nätterna eftersom jag tar morgnarna och vi är båda rätt trötta just nu.

Även Elias verkar vara trött, för han har sedan sovit till mellan halv tio och halv elva på morgonen! Skönt för Johan men tråkigt för mig som då inte får träffa honom förrän på kvällen. Han har ögoninflammation så kanske har han nåt i kroppen som gör honom lite extra trött. Och stökig. 

Några andra som är fortsatt trötta är Nadia och Olivia och det är fortfarande lika omöjligt att få dem ur sängen på morgnarna. Vardagsmorgnarna, vill säga. I morse kämpade jag med lampor (fyra stycken, plus dem i hallen), radio och allt möjligt innan de äntligen vaknade. När Nadia klätt på sig, vilket var en smärtfri process denna morgon eftersom vi tvättat dagen innan och älsklingströjan var ren, annars kan det bli en utdragen process...

Han får kompensera för struliga nätter genom att hjälpa till med städningen. 

Inga kommentarer: