måndag 17 november 2014

Veckan som gick

Full fart på alla plan denna vecka, jag har nästan inte hunnit tänka... (och inte ville inlägget publiceras i lördags som jag trodde).

I torsdags morse hade vi utvecklingssamtal på Olivias förskola. Bilden som pedagogen målade upp av vår minsta flicka stämde väl överens med den vi har. Hon är kreativ och påhittig, tar initiativ och är alltid regissören som hittar på innehållet när hon och kompisarna spelar teater. Hon har huvudet fullt av idéer och tankar och älskar att rita och pyssla. Hon är en fin kompis som leker med alla och har både killar och tjejer som vänner. Hon älskar bokstäver och blir allt bättre på att läsa och skriva. 

En fin bild av en fin tjej!

Lillebror, han passade på att tömma hyllorna på pysselmaterial medan vi pratade...

...men det var det värt för att få lite lugn och ro.

Läsning. Från att det främst varit Nadia som sysslat med bokstäver så har Olivia plötsligt knäckt koden. Hon skriver för fullt och härom morgonen satt hon med mig och bokstaverade sig igenom tidningens inte alltid så lätta rubriker...


På torsdagskvällen gick jag till Tranan och drack ett par glas vin med min gamla vän Lisa. Jag var trött innan men fylld av energi efteråt. Vi har inte träffats på ett par år men det var som att ingen tid hade gått. Vad det är lyxigt med vänner som man omedelbart hittar tillbaka till och direkt hamnar intressanta och meningsfulla samtal med. Kände mig alldeles glad och pigg när jag kom hem efteråt. Snart igen, Lisa!! 

Och så blev det helg och små incidenter som att kökstavlan gick sönder och sen ramlade ned, inträffade. Barnen tog tillfället i akt och hittade på en teater med djungeltema och Johan och jag fick vara åskådare till den aningen osammanhängande pjäsen där katten Kissie blev uppäten av ett lejon, vilket skedde under ett långt kostymbyte under bordet. Älskar deras kreativitet och att så mycket påhittighet växer ju mer restriktiva med iPad och tv vi är. 


Suddiga bilder...

På eftermiddagen bestämde vi oss för att besöka Junibacken. Vi har bara varit där en enda gång innan och nu var våra stora barn nästan på gränsen till för stora. Men de hade Lassemaja-tema och de älskar ju dessa böcker, och och hade jättekul både där och i de andra delarna. Olivia ville gå idag igen men bara inträdet kostade 415 kronor för oss fyra (Elias gick in gratis) så jag skulle inte tro det... Jag tycker att de borde subventionera inträdet för Stockholmsbor!


Olivia och apan









På kvällen åt vi hamburgare och pommes och Olivia delade sina med sin vän Rufus. De är så söta de två kompisarna!

Inga kommentarer: