onsdag 15 juli 2009

Tillbaka till rutinerna

Jag märker att jag halkat ur bloggrutinen något under semesterns internetbortkoppling. Det gäller både att läsa och skriva blogg, men nu gör jag ett försök iallafall.

Man kan väl säga att vi överlag kommit ur rutinerna under semestern. Nadias nattningsrutiner är ju relativt stabila sen länge, så dem har vi lyckats upprätthålla (hennes nattliga gormande verkar tack och lov ha varit tillfälligt), men med Olivia har vi fått börja om från noll. Vi hade ju inte riktigt några rutiner och under semestern har hon fått somna lite hursomhelst, så nu är det dags för lite ordning på torpet. Men trots att det var så nyligen vi var i samma situation med Nadia, kan jag inte minnas hur vi gjorde då. Så vi försöker gå på sunt förnuft och lära henne att somna ensam redan nu, för att förhoppningsvis slippa dusten om några månader.

Olivia hon racar igenom utvecklingsstadierna och som jag skrev tidigare har hon redan vänt sig till mage. Detta gör hon nu hela tiden och precis som Nadia som liten gillar hon inte alls att ligga på mage men har ändå någon konstig drift att hela tiden rulla runt. Det gör inte direkt nattningen lättare. Hon har också precis upptäckt sina fötter och även dessa är distraherande i sovtider. Så vi jobbar på och gör vårt bästa för att inte gunga sängen trots vaggtassarna som satt på när vi fick den. Det är inte lätt att låta bli ska jag säga, och nu minns jag verkligen varför vi fastnade i vaggandet sist. Det är ju så effektivt! Så ibland tillåter vi oss lite lite vaggande, men slutar innan hon somnat.


På Nadia är det samma fart som vanligt. Hon växlar mellan att vara tokarg och tokglad, och har liksom inga stadier däremellan. Man får känna att man lever som mamma till det barnet... Hon tar mycket energi men ger också väldigt mycket tillbaka. En liten smackande puss från henne (för nu har hon lärt sig pussa med smack och gör det ofta och gärna) gör liksom allting värt det.

Jag är inte så pigg idag och skriver sämre än vanligt. Vi hade en väldigt lyckad möhippa för Lina igår och jag kan säga att det känns idag - puh! Jag ska nog lägga mig ned en stund nu. Gäsp.



.

Inga kommentarer: