fredag 5 december 2008

Förkylning och annalkande helg

Igår blev en hemmadag för mig och Nadia. Hon började låta rosslig i halsen härom kvällen och även om hon var ganska pigg dagen innan, tilltog hosta och rosslighet på kvällen. Och natten blev förstås inget vidare. Hon hostade och väckte sig själv och oss och tidvis kändes det som att vi sprang i skytteltrafik med olika mediciner i mörkret. Till små barn skriver de inte ut slemlösande eftersom slemmet fyller en funktion (vilket det väl lär göra på oss stora också, men vi kan ju lite lättare kommunicera hur vi mår) och man vill att de ska hosta upp det. Däremot har vi sedan tidigare Bricanyl utskrivet, en medicin som vidgar bronkerna och gör det lite lättare att andas. Så den, Alvedon och näsdroppar varvade vi med inatt och tillsist somnade vi alla.

Nadia och jag höll oss hemma hela dagen för att kurera lilla fröken och sov middag båda två, vilket var skönt efter den oroliga natten. Sen lämnade jag över till Johan när han kom hem från jobbet och gick på tjejmiddag hos Pia i hennes fina nya lägenhet. En mycket mycket trevlig kväll med sköna tjejer, även om jag tvingade mig hem vid tolv när rödvinet böjade göra sitt för de andra och jag själv började tänka på den tidiga morgondagen.

För idag ska vi på utflykt! Vi håller på att packa för denna helg ska vi lämna Nadia med barnvakt över natten för första gången. Vi ska till Grythyttan på bröllop och det ska faktiskt blir riktigt kul och mysigt med en liten weekend för oss själva. Jag har suckat många gånger över att jag missar partajandet som lär bli kopiöst, men sen insåg jag att det enda jag faktiskt inte kan göra är att dricka alkohol och man kan ju faktiskt försöka ha lite kul ändå!

Nadia är ganska pigg idag men lite extra känslig och smågnällig. Och så hes och fortfarande hostig. Jag hoppas att det kommer att gå bra med farmor Ing-Mari men känner mig inte särskilt orolig. Hon är den förutom vi som spenderat mest tid med Nadia och jag har fullt förtroende för hennes barnvaktstalanger! Så att mamman och pappan kan njuta av lite egentid. Tillsammans med 105 andra...

Inga kommentarer: