fredag 11 september 2015

Bråk och fasta

Jag hade tänkt skriva om helgen, men nu är det ju snart helg igen... Och jag hoppas att den blir bättre än den förra. För den förra präglades mest av bråk. Olivia har en låååång och asjobbig fas där hon blir arg direkt för minsta lilla, är otrevlig för det mesta och skriker som en vettvilling när hon blir riktigt arg, vilket är lite för ofta. Eller ganska mycket för ofta. Det kulminerade i lördags när vi skulle iväg på 2-årskalas för Johans kusins barn, och slutade med att hon blev av med lördagsgodiset både förra veckan och denna. Klyschigt, men man har ju inte så många medel att ta till...

Veckan har ändå förflutit ganska bra, även om lilla fröken kan vara makalöst tjurig ibland. Vi försöker minimera bråken om städning i veckorna men man blir ju helt uppgiven när de motvilligt städat hela dagen och sen vänder upp och ner på rummet på en minut igen. Både Nadia och Elias har turligt nog hållt sig på ganska gott humör, som alltid går de där bråkfaserna i omgångar mellan barnen. 

Denna vecka har jag för att ytterligare maxa det goda humöret även påbörjat en periodisk fasta. Egentligen avskyr jag allt sånt och tycker att man ska få äta vad katten man vill, men jag har unnat mig lite väl mycket nu och fått mig ett gäng väldigt missprydande kilon senaste månaderna, så jag kände att det var dags att göra någonting. Bara pallar inte att ladda upp med en ny omgång kolhydratsfritt, som är det som funkar bäst för mig, så därför tänkte jag testa någonting nytt. Så nu kör jag 16:8, vilket innebär att man äter 8 timmar (ej non stop... :)) och fastar i 16. I praktiken innebär det att jag hoppar över frukosten och äter första måltiden vid lunch. Kaffe och te går bra, annars hade jag aldrig klarat det. Så nu har jag kört under en arbetsvecka och det har gått helt okej. Funderar på om jag ska pausa eller inte över helgen, de rekommenderar 5-7 dagar per vecka. Elias fyller ju år så det lär ju bli lite onyttigt ändå, men sånt ska man ju helst inte äta förstås. Fyra veckor har jag tänkt ge det och se om det ger något resultat. 

Och nu är det redan fredag igen och jag har skrivit på detta i några dagar. Fredagsmyset är avklarat, Elias är lagd, Johan lägger de stora och jag pustar ut i soffan. I helgen blir det baka och så fira Elias på söndag, vilket känns alldeles lagom. 

Lill-Oliven. Så ljuvlig och så jobbig. 

1 kommentar:

Maja With a J sa...

Jag kor ocksa 16:8! Funkar jattebra for mig, och jag som alltid trott att man bara MASTE ata frukost! Jag tycker att det ocksa hjalper med sotsakssuget. Kanske bara ar inbillning, men...det funkar ju... :)

Kram
Maja