söndag 5 juli 2015

Landet och stan

Det här inlägget har jag skrivit på i lite olika omgångar men avslutar det nu när vi är tillbaka i stan..

Fredag
Dagarna rullar på här på landet och det känns som jag skulle kunna stanna här hur länge som helst... Men Kalle åker hem idag så då behöver vi  också göra det. Dessutom kommer nya småbarn på söndag så pappa Urban behöver lite lugn och ro innan. Och det kan man ju verkligen förstå, en trebarnsfamilj passerar knappast omärkbart förbi, hur söta barn vi än må ha...  Elias fick ett sällsynt psykbryt igår också som nog spädde på den känslan. Så med lite motvilliga känslor packar vi ihop i våra blå IKEA-kassar (bästa packdonet när man är på bilsemester!) och beger oss tillbaka till stan.

Nadia och Kalle, så fina ihop! 

Kolla på kossorna...

Fina Forshult. Och fina killar. En utan brallor...

Torsdag
Igår hade vi en ganska fullspäckad dag för att vara här. Jag tog med Nadia och Olivia på förmiddagen och åkte och hälsade på min vän Hanna som har landställe inte alls långt härifrån. Det är en otroligt vacker väg dit, längsmed sjöarna men Olivia blev illamående. Försökte inympa lite tankens kraft i henne och hon klarade sig utan att kräkas medan hon rabblade "snart är vi framme, snart är vi framme" istället för "jag mår illa, jag mår illa". På Hannas fantastiskt fina ställe badade vi, åt pannkakor och barnen hade kul med Astrid och Axel medan Hanna och jag drack kaffe och hängde nere på bryggan. 

På väg ned till badbryggan...


Rita lite...

Bada igen

Idyll!!

Efter några timmar tog jag motvilliga barn och åkte hem, vi skulle gå på öppet hus på en bondgård här i närheten av Horn.  Vi blev runtvisade på gården av bonden Mia, det var bara vi och en annan familj så man hann verkligen titta och fråga. Vi klappade kor (eller snarare stutar, alltså kastrerade tjurar), matade höns, får och getter, barnen fick hålla små ulliga kaniner och avsluta med två varv i paddocken på en islandshäst. Det ingick i kostnaden på 80 kr per person så även Johan och jag tog oss varsin sväng. Elias hade stor respekt för hästarna men ville gärna sitta på en så även han fick sina två varv och det tyckte han var jättekul! Vi var superimponerade och som gammal hästtjej gladde jag mig lite extra. Han ville inte gå av sen och inte ta av hjälmen så han fick sitta en extra stund medan de sadlade en häst till. Nadia och Olivia skulle nämligen få sig varsin mini-ridlektion som vi köpte till. På denna fick de lära sig skänkla och stanna och styra hästen och rida slalom mellan koner. När de 15 minuterna var slut kunde de båda behärska sina hästar helt okej! Jag var imponerad igen och bestämde mig för att kolla upp om man kan hitta något alternativ till ridskola där hemma..

Fick skämmas lite över våra citykids... "Ni har väl oömma kläder?" sa bonden och tittade på Nadia... Vi hade iallafall lyckats få henne att lämna sin rosa handväska i bilen...

Korna var kärvänliga och gillade att bli klappade, mot en slick tillbaka...

Ulliga, gulliga kaniner






Torsdag och halva fredag tillbringade vi nere vid sjön, såna varma och sköna dagar, innan vi begav oss hemåt på fredag kväll.

Alla mina tre barn

Barnen och Kalle byggde broar och öar med hjälp av blålera


Kl 19 på kvällen. Ute är alltså den översta... Älskar denna värme!!

Så varmt att vi inte pallade middag i kvällssolen utan fick flytta ned till skuggan på gräsmattan

Körv!


Ett sista dopp i ån innan hemfärd. 

 Vi gjorde oss ingen brådska hem, stannade på McDonald's i Linköping i säkert två timmar inklusive tankning medan barnen lekte i deras lekpark och klättrade på klättervägg och vi åt glass och smoothies till efterrätt.

Och nu är vi alltså hemma i stan igen. Det är fortfarande lika varmt och skönt men från och med imorgon ska det bli sämre väder. Det känns helt ofattbart när det är så varmt som nu att det plötsligt ska bli regnigt och kallt...

Lite känner jag att jag ångrar att vi åkte hem och inte fortsatte på roadtrip, lite bortkastat känns det liksom att bara vara hemma i stan... Men igår tillbringade vi en heldag tillsammans med underbara familjen Cruseman, först på Kampementsbadet där jag aldrig varit förut, det var toppen! Och sen gick vi hem till dem över härliga Gärdet och fina Tessinparken med världens sommarkänsla och åt middag och myste tills kidsen var toktrötta och det var dags att åka hem.

Elias sov större delen av poolvistelsen men hann med ett dopp när han vaknade. Dock lite badkruka som sin far...

Klänningstjejer korsar Tessinparken

Coola killar.

Maria fixade tatueringar till alla kidsen

Micke och cavan

Elias hittade utklädningsdräkter. "Bamse Skutt"

Och "hetten"!


Idag är det söndag och vi har inte gjort så mycket mer än en rejäl rensning i barnens rum - vi slängde fyra pappkassar med gamla teckningar och pyssel!! Sen på kvällen hängde vi nere på gården och hade pysselverkstad med några grannar, Vanja gör smycken och säljer. Mammorna drack prosecco och barnen gjorde bling-blingiga halsband,  ringar, örhängen och armband som de nu kommer att ha på sig hela tiden... Supertrevligt var det iallafall! Och så var jag förresten och tränade också på förmiddag, riktigt jobbigt crosstrainingpass...


Vi passar denna vecka också på att fixa i lägenheten inför vårt husbyte om en dryg vecka. Lite ångest har jag över att vi åkte hem och inte vidare som vi först tänkt, vill liksom att varje dag ska räknas på semestern och hemma blir det lätt så att dagarna bara går.. Ska bli så härligt att komma utomlands igen nästa vecka iallafall!


Inga kommentarer: