torsdag 6 mars 2008

Mammaledig


Alltså, jag måste ju bara säga att det här med att vara mammaledig är ju grymt skönt. Vem var det som satte citationstecken kring ordet ledighet i sammanhanget? Jag njuter av varenda jobbfri sekund! Dagarna går, och visst blir det en del rutin med amning, blöjbyten, diskmaskingstömning och allting som hela tiden kretsar kring Nadia. Kanske är detta nyhetens behag men jag tycker det känns så enormt skönt att slippa tänka, planera och vara proffsig.

Istället går vi långa promenader - det var länge sen jag fick så mycket dagsljus - träffar mammalediga kompisar med kids och lunchar och fikar, ute där vi upptar halva caféer och restauranger, och hemma hos varandra, där vi ammar i kanon. Jag planerar in max en aktivitet per dag och slipper på så sätt passa en massa tider. Visst blir det en hel del barnsnack - jamen det är väl inte så himla konstigt när man inte har ett jobb att prata om och är off singelmarknaden för gott - detta är ju mitt liv just nu! Och visst shoppas det en del på Babyland och handlas lättlagade middagar på Ica, men jag trivs med aktiva och samtidigt lata dagar.

Det liv Nadia och jag lever dagtid bryts av när vi kommer hem på eftermiddagen och börjar längta efter Johan. Då känns det så härligt när det rasslar i låset och min man kommer hem med stora pussar till sin lilla familj. Jag är löjligt nykär i båda mina älsklingar och sömnbrist, bajsblöjor och en genomdammig lägenhet (även om jag går och fångar lite råttor här och där är det svårt att hitta tid för dammsugning, skittråkig aktivitet hursomhelst) kompenseras lätt av all denna kärlek! Och efter en utedag där Nadia sovit som en stock i vagnen och jag njutit av varma vårsolstrålar, känns allt bara prima primör. Avslutade med en latte på Seven, som sig bör!

1 kommentar:

Anna sa...

Men gud!!! Grattis till det nya lilla livet!!! Stor kram Anna Öst