söndag 21 oktober 2007

Flyttstök

Två veckor kvar till flytt och denna helg påbörjade vi lite av det praktiska. Lite av det, säger jag, för ju mer jag gör desto mer inser jag återstår. Elleverantör, hemförsäkring, bredband, tv-licens, adressändring.. osv osv... Och jag inser att ALLT flyttrelaterat kostar pengar. Försöker att inte tänka på vad denna flytt kommer att kosta oss, det är ju för någonting positivt. Även om jag hellre lagt adressändringspengar på exempelvis ett par skor. Vilket är ungefär det sista jag behöver, inser jag idag när jag så smått påbörjar mitt packande. Hur många skor kan en människa ha och ändå känna att hon behöver fler? Jag har inte vågat räkna dem, utan kan bara konstatera att det är många par sneakers, pumps, loafers och stövlar som nu ligger i kartonger... En annan sak jag har konstaterat idag är att det är ett under att jag inte är dammalleriker. Högarna av damm som uppenbarade sig när jag drog ut sängen för att leta efter fler par skor, gjorde till och med mig som är härdad lite förskrämd. Jag avlade ett förstulet löfte till mig själv att försöka dammsuga oftare än en gång i kvartalet i nya lyan, och då kanske inte bara synliga ytor.

Det är skitsvårt att börja packa när man ändå ska bo kvar här i två veckor till, och jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det blir bara stökigare och stökigare tycker jag, ju mer jag plockar. Det känns som att jag packar baklänges, som när man var liten och fick titta på super 8-film i skolan (så gammal är jag) och de alltid avslutade med att spela filmen baklänges så att man fick se aktörerna spotta ur sig en gradvis mer hel banan och tappade saker som for upp från golvet. Ungefär så konstruktiv känns min flytt hittills. Den liksom växer på mig. Kanske för att jag sitter här och skriver istället för att jobba. Dags att återgå, denna vilodag får visst inte vilas bort.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag är väldigt nyfiken på er lägenhet. Och jag är inte minsta avundsjuk på er just nu. Det är så jobbigt att packa när man ska flytta, men det blir roligare att packa upp när ni väl är på plats.

Roligt att höra att du mår bättre nu.

Kram
Svärmor

Anonym sa...

Hoppas det gått bra för er i helgen!! Och att du tog det så lugnt det bara går, hjärtat. kram Trygg