söndag 28 februari 2016

Solig helg

Efter förra veckans sjukstuga och innesittande, var det glädjande att se en blå himmel och ett riktigt vårväder i helgen, när alla äntligen var friska igen. Vi började helgen med att i lördags morse storstäda lägenheten, otroligt välbehövligt och så ofantligt skönt när det var klart. Vi passade på att tvätta också men efter en vecka i pyjamas hade barnen inte förbrukat så mycket kläder... Men det blir ju ett gäng maskiner ändå. 

Sen kom farmor Ing-Mari för att hämta Nadia, de skulle ha hennes födelsedagshelg med teater, pyssel och övernattning. Sån himla bra present som barnen får varje år - så otroligt mycket bättre än saker och otroligt uppskattat av våra barn som ju nästan alltid gör allt tillsammans och sällan får egen uppmärksamhet. Vi andra plockade upp Olivias kompis Mathilde och tog bilen till Överjärva gård. Där mötte vi upp Klara, Matte, Selma och Ida och så mormor Maggan. Och så hängde vi ute i vårsolen och tittade på höggravida får och red på ponnies, åt god lunch och lekte i en skogskoja. Underbar dag! 





Kul koja i skogen att leka med 

Olivia hittade ett bra användningsområde för hindren, att hjula över dem!

Selma som är 3,5 och Elias fann varandra direkt och hade jättekul ihop!

 Efteråt gick vi hem till Klara och Matte och fikade och barnen lekte vidare (efter en lång middagslur för Elias del), och sen åkte vi hem och åt middag, alldeles sköna i kroppen efter en utedag. Och sen  bullade vi upp med grönsaker, chips och hemgjord dipp framför Melodifestivalen. Olivia somnade efter en knapp timme och Johan och jag fann oss sitta själva och kolla. Nadia hade tydligen gjort precis samma sak hemma hos farmor..


På söndagen skulle Olivia på ett efterlängtat leklandskalas med gamla dagiskompisar så vi började dagen på leksaksaffären. 

Leka lite bara...


Sen hade vi planerat in en till utedag med parkhäng men det visade sig att Elias hade feber igen så vi ställde in och jag stannade hemma och gick en promenad med honom så att han somnade i vagnen medan Johan skjutsade Olivia. Sen åkte han och hämtade Nadia hos farmor och Emilia som skulle komma och leka, och när de kom hem åkte jag ochhämtsde Olivia på leklandet och passade på att ta en kaffe med Mia medan Olivia och Douglas lekte. När vi  kom hem sov fortfarande Elias... Och det är med kringskjutsande på helgerna verkar vara hur man ska ha det med lite större barn!

Inga kommentarer: