lördag 18 augusti 2007

Hårklyverier på landet

Bakom oss har vi en veckas lugn semestertillvaro på Johans landställe utanför Strömstad. Den kunde varit ännu lugnare om det inte hänt en del under tiden. Lägenheter var det stora. Vi hade varit på privatvisningar på tre stycken dagen innan vi åkte, varav vi lagt bud på två. Vi satt högt uppe på en klippa och pratade om detta och annat medan vi tittade ut över vattnet där solen höll på att försvinna i horisonten. Ljuset är fantastiskt där på västkusten. Min bror Felix var på besök från Oslo. Jag satt och pillade mig i håret som jag ju ofta gör, och plötsligt känner jag någonting mjukt och lent. Så ska det inte kännas i hårbottnen. Johan kikade ned bland lockarna och bekräftade min misstanke. En kal fläck stor som en femkrona bakom örat och jag ville bara gråta. Men när vi kom ned till stugan igen så ringde Felix sin svärfar som är gynekolog och denna berättade att håravfall är väldigt vanligt vid graviditet och beror på hormonförändringar. Jag pustade ut litegrann men borstar håret väldigt försiktigt sen dess.

På tisdagen låg vi på klipporna och solade i den sköna solen, när budgivningarna drog igång. Mycket nervpirr och många hundratusenlappar senare, var vi ägare till en 3,5:a med balkong på St Eriksplan! Vår landetvecka blev inte så avkopplande som den kunnat vara, men rätt produktiv ändå och extremt skön och välbehövlig. Skönt också att inse att man kan tillbringa 24 timmar om dagen i sin älskades sällskap utan att alls tröttna.


Fredag kväll brände vi hemåt och sedan dess har vi mest röjt i min lägenhet för att förbereda inför dagens fotografering och nästa veckas visning. Nu är här så fint att jag knappt vill flytta...


Johan har slitit hårt med kartongerna eftersom jag inte ska bära tungt. Ärtan protesterar med magkramp när jag ignorerar det, så jag försöker verkligen hålla mig i skinnet och ta det lite lugnt. Men inte är det lätt!

Inga kommentarer: