fredag 23 september 2016

Liten blir större och mamman blir stark

Nästan exakt två veckor sedan nappslutet (vart tar tiden vägen???) och det var en mycket riktig spaning att det skulle bli tuffare för Elias än det var för storasystrarna... Det tog flera kvällar innan han slutade gråta efter nappen och vi fick distrahera honom med att titta på YouTube-klipp på andra barn som lämnat nappen till katterna på Skansen. Och förra fredagen när dagis var stängt tog hans snälla farmor med honom dit för att titta på nappmaskinen. Men han krånglar fortfarande mer på kvällarna än han gjorde innan, hoppas att det ger med sig snart.

När vi ändå var igång med att göra oss av med bebisfasonerna så bestämde vi oss också för att försöka bli av med blöjan en gång för alla. Johan vägrade ge honom en blöja när han ville bajsa när jag var borta häromkvällen, men då höll han sig bara. På morgonen efter samma sak, men då fick han faktiskt blöja men vägrade bajsa utan byxor ovanpå. Det fick han inga, så han gick till dagis utan att baja. På eftermiddagen tryckte det väl på förstås och jag hade ensamkväll med kidsen. Bestämde mig för att hålla i  och lyckades truga honom till att sitta och titta på ett långt (tack och lov!) YouTube-klipp på pottan och tillslut bara kom det! Stor glädje hos oss tre tjejer som var hemma, Elias själv var lite mer tveksam. Men glad sen när han fick sin sedan länge utlovade glass - före middagen dessutom. Och sen ville han gå igen, denna gång på toaletten (vilket ju är mycket bättre, för usch för att tömma bajspottor), bajsade mera och fick en glass till. Igår funkade det också bra, då var jag borta igen och han fick glass för sista gången efter en bajs. Detta kanske var av måttligt intresse för allmänheten men för oss här hemma känns det såååååååå skönt att efter tre år slippa byta bajsblöjor! Nu har jag lagt ut skötbordet på Blocket, så hoppas jag att det försvinner snabbt!



För min egen del har det varit mycket fokus på träning den senaste tiden. Jag har kommit in i ett riktigt bra flow och känner mig stark och träningsmotiverad. I vår bransch har vi ju turen att kunna få massa skojiga saker gratis dessutom så i onsdags på lunchen körde jag löpträning med ett mediehus och idag på lunchen kampsport med ett annat. Mycket jobbigt och mycket skönt! 



Nu snart äntligen helg - även om veckorna går så snabbt att jag tycker att det ju precis var helg...

Inga kommentarer: