Falafel
Falafel
Hemgjorda falaflar är lätta att göra. Och mycket goda! Servera med couscous, bröd eller bulgur
Ingredienser
- 400 g blötlagda kikärtor eller en burk konserverade
- 1 liten gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander
- 2 msk maizena majsstärkelse
- salt
- vitpeppar
- olivolja till stekning
1. Använder du konserverade kikärtor så skölj dem i kallt vatten. Skala och dela löken och vitlöken.
2. Mixa kikärtorna tillsammans med kryddor och lök tills du får en jämn smet. Men mixa inte för länge, den ska inte vara helt slät. Om det behövs kan lite vatten tillsättas. Smaka av med salt och peppar.
3. Forma smeten till små bollar som plattas till biffar.
4. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Stek falaflarna på medelhög värme tills de fått fin färg. Vänd och stek färdigt på lägre värme.
5. Servera nystekta tillsammans med grönsaker, sallad och bulgur.
(Tips: Om det är mycket svårt att få falaflarna att hålla ihop kan en kokt potatis mixas med smeten - det behövde inte jag)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar