Från gravidblogg till bloggen om Nadia och Olivias småbarnsår och hur det är att gå från partypingla till gift tvåbarnsmorsa på två år. Och om lite annat som hör livet och tankarna till. Om chocken att bli gravid när man har en bebis och hur det är att vara gravid bebismamma och så om livet som mamma till två syskon med bara ett drygt års mellanrum. Och så om livet med en liten planerad trea några år senare. Välkommen till mitt kaotiska, kärleksfyllda liv!
torsdag 3 december 2015
Vegokampen
Jag fortsätter min lilla vegokamp här hemma. Försöker undvika rött kött till vardags så mycket det går, men visst är det en rejäl utmaning att till vardags hitta snabba och någorlunda lättlagade rätter som inte innehåller kött. Och som barnen ska tycka om. Inte en helt okomplicerad ekvation. Jag har inte heller något direkt massivt stöd från de andra fyra i familjen, utan driver detta lilla projekt ganska mycket på egen hand.
Här kommer iallafall två rätter som alla i familjen gillade (ja utom Elias då, men han äter ju typ mest plain pasta...)
Supergod italiensk tomatsoppa (från Ica.se)
Ingredienser
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 skivor torkat vitt bröd eller lantbröd
400 g krossade tomater
9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) alt grönsaksbuljong för vegetarisk
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i hälften av olivoljan. Smula i det torkade brödet och häll på tomatkross och buljong.
Koka sakta 20-30 minuter. Hacka basilikan.
Tillsätt resten av olivoljan och basilikan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Till servering: Servera soppan med riven parmesanost.
Ju längre den får puttra, desto godare!
Och idag åt vi något riktigt gott, knapriga zucchiniplättar med lite sting i (från Coop.se)
Zucchiniplättar med parmesan
2 zucchini (ca 600 g)
3 salladslök
1 finhackad röd chili
150 g parmesanost, riven
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl panko eller vanligt ströbröd
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 dl olivolja till stekning
Gör så här
Riv zucchini grovt på rivjärn. sprid ut den på en plåt och salta lätt. Låt stå några minuter och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt.
Hacka salladslöken fint. Blanda zucchini med salladslök, chili, parmesan, ägg, mjöl, ströbröd, oregano och salt till en jämn smet.
Värm olja i en stekpanna. Klicka ut ca 12 biffar i omgångar och stek dem 3–4 min på varje sida. servera gärna med ris eller bulgur, tomater och en kall yoghurtsås.
Vi körde tsatsiki till. Yum!Denna måltid ackompanjerades av nedan men det var gott ändå:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar