Från gravidblogg till bloggen om Nadia och Olivias småbarnsår och hur det är att gå från partypingla till gift tvåbarnsmorsa på två år. Och om lite annat som hör livet och tankarna till. Om chocken att bli gravid när man har en bebis och hur det är att vara gravid bebismamma och så om livet som mamma till två syskon med bara ett drygt års mellanrum. Och så om livet med en liten planerad trea några år senare. Välkommen till mitt kaotiska, kärleksfyllda liv!
lördag 3 januari 2015
Världens godaste laxrätt
Vi åt världens godaste lax ikväll! Billigt, grönt, lättlagat och sjukt gott!
Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi
Ingredienser
250 g sojabönor
4 portionsbitar regnbågslax
4 port ris
250 g pak choi
1 msk riven ingefära
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Tina sojabönorna och laxen.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Ansa och dela pak choi på längden. Skala och riv ingefäran.
Koka upp buljongen och ingefäran i en stor kastrull.
Bryn smöret i en stekpanna tills det blir ljusbrunt och doftar nötter. Häll upp det i en skål. Krydda laxen med salt och peppar och stek den ca 3 minuter på varje sida i samma stekpanna där smöret brynts.
Lägg sojabönorna och pak choien i buljongen och lägg på ett lock. Koka upp och dra av från plattan och låt stå under lock ca 2 minuter. Låt grönsakerna rinna av.
Blanda soja och sesamfrö i det brynta smöret. Skeda smöret över laxen och grönsakerna.
Servera laxen och grönsakerna med riset.
Vi brynte Pak choien i lite av smöret innan vi lade upp den, annars följde vi receptet. Yum!!! Recept från ica.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar