Från gravidblogg till bloggen om Nadia och Olivias småbarnsår och hur det är att gå från partypingla till gift tvåbarnsmorsa på två år. Och om lite annat som hör livet och tankarna till. Om chocken att bli gravid när man har en bebis och hur det är att vara gravid bebismamma och så om livet som mamma till två syskon med bara ett drygt års mellanrum. Och så om livet med en liten planerad trea några år senare. Välkommen till mitt kaotiska, kärleksfyllda liv!
söndag 21 december 2014
Tomatsoppa
Jag har aldrig riktigt gillat tomatsoppa, tycker lätt att det smakar utspädd ketchup. Men idag var jag sugen på någonting som var både lite lätt och vegetariskt och denna tomatsoppa visade sig vara en riktig höjdare som alla i familjen gillade!
Ingredienser
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 skivor torkat vitt bröd eller lantbröd
400 g krossade tomater
9 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) alt grönsaksbuljong för vegetarisk
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken i hälften av olivoljan. Smula i det torkade brödet och häll på tomatkross och buljong.
Koka sakta 20-30 minuter. Hacka basilikan.
Tillsätt resten av olivoljan och basilikan. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Till servering: Servera soppan med riven parmesanost.
Fräste lök, vitlök och bröd i mycket olivolja.
På med krossade tomater och buljong
Jag började tidigt så soppan fick koka länge. Det stod inte att man skulle mixa den men jag gjorde det ändå. Sen i med lite citronsaft, hackad basilika, salt och peppar.
Serverade med tärnad mozzarella som smälte i soppan, mycket gott. Och parmesan. För man kan aldrig ha för mycket ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar